Statik Regülatör Nedir?
Statik Regülatör Nedir? : şebekedeki ani voltaj düşmelerini ve yükselmelerini kontrol altına alınmasını sağlayan cihazdır. Tamamen elektronik bir sisteme sahip olan Statik regülatörler, hassas elektronik cihazlarınıza güçlü bir koruma sağlar.
Statik Regülatör Nasıl çalışır?
Statik regülatör ; yukarıdaki “statik” tanıma uygun olarak hareketli, mekanik parça içermeyen regülatör demektir. Statik regülatörler, tamamen yarı iletken teknolojisine sahip tristör- tristör modül grupları ile üretilmiştir. Bu özelliğinden ötürü elektronik regülatör olarakta isimlendirilir. Mikroişlemci ile regülatörün çıkış gerilimi sürekli örneklenerek, nominal değerden sapmalara göre DAA tekniğine göre uygun tristörler tetiklenerek çıkış gerilimi regülasyonu yapılır. 20 msn lik örnekleme periyodu sonunda karar verdiğinden, düzeltme süresi de 20 milisaniye olmaktadır. ARTSAN Statik regülatör devre şeması yanda görülmektedir.
Özellikle motor tipi kalkış akımı gerektiren uygulamalar için çok iyi çözümdür. Sanayi de CNC makineler, matbaa makineleri, endüktif özellik gösteren makineler için özellikle tavsiye edilmektedir.
Regülasyon trafosu olarak uygun güçte oto trafo kullanılır. Arıza durumlarında manuel bypass yardımıyla şebekeden çalışmaya devam edilir. İsteğe göre otomatik bypass üniteleri ilave edilmektedir. Düzeltme hızı avantajının yanı sıra boyut ve ağırlık olarak ciddi avantajlara sahiptir.
Tristörler alüminyum soğutucu üzerine monte edilerek, tristörlerin çıkardığı ısının atılması sağlanır. alüminyum soğutucunun yetmediği durumlarda fan desteği ile çıkan ısının hızlıca atılması sağlanır.
Statik voltaj regülatörü Trifaze ve monofaze olarak 1 KVA ile 3.000 KVA arası güçlerde üretilmektedir. 150 KVA üstü güçlerde buster trafosu kullanılmaktadır.
Statik Regülatör Nedir? Servo Voltaj Regülatörü Nedir?
Servo voltaj regülatörü, servo motor yardımıyla trafodaki sargı sayısını
artırarak veya azaltarak voltaj düzeltmesi yapar. Bu, Buck veya Boost trafosu yerine Buck veya Boost trafosunun primeri boyunca voltajın artmasına veya azalmasına neden olarak çıkış voltajını düzeltir. Bu nedenle servo voltaj regülatörlerinin güvenilirliği esas olarak servo motorun güvenilirliğine bağlıdır. Benzer şekilde, statik voltaj dengeleyicinin güvenilirliği IGBT güç kademesinin güvenilirliğine bağlıdır. Ancak genel bir karşılaştırma yaparsak, statik IGBT güç aşamasının elektromekanik servo motordan daha güvenilir olduğu kanıtlanmıştır, bu nedenle statik regülatörler, servolara kıyasla daha güvenilirdir.
Detaylı karşılaştırma için tıklayınız.
ARTSAN Statik voltaj regülatörü ürün çeşitlerini incelemek için tıklayınız
İlginizi Çekebilir
- Regülatör Nedir?
- Servoregülatör Nedir?
- Koruma Ünitesi Nedir?
- Varyak Nedir?
- Redresör Nedir?
- Trafo Nedir?
- UPS Nedir?
İlgili Ürünler
Regülatör Tamir-Bakım için tıklayınız.
Teknik Destek
İletişim
Etiketler: Statik regülatör nedir, statik voltaj regülatörü nedir, elektronik regülatör nedir, statik nedir, hızlı regülatör, artsan
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!